PROGRAM OPERACYJNY POMOC ŻYWNOŚCIOWA 2014-2020 JEST WSPÓŁFINANSOWANY ZE ŚRODKÓW UNII EUROPEJSKIEJ W RAMACH EUROPEJSKIEGO FUNDUSZU POMOCY NAJBARDZIEJ
POTRZEBUJĄCYM.
PROGRAM OPERACYJNY POMOC ŻYWNOŚCIOWA 2014-2020
Witamy na stronie
Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej
w Pieckach
Back
Next
STRONA GŁÓWNA-->
 
PODPROGRAM 2018
KLAUZULA INFORMACYJNA
O PRZETWARZANIU
DANYCH OSOBOWYCH W
RAMACH POPŻ 2014-2020
INFORMACJA dotycząca POMOCY ŻYWNOŚCIOWEJ W RAMACH POPŻ 2014 -2020 BANKU ŻYWNOŚCI w Olsztynie

Gminny  Ośrodek  Pomocy Społecznej  w  Pieckach wraz z Ochotniczą Strażą Pożarną  w Pieckach  jako partnerem Banku Żywności w Olsztynie, w zakresie realizacji  Programu Operacyjnego  Pomoc  Żywnościowa   2014- 2020   - Podprogram  2018  informuje, że produkty   żywnościowe wydawane   będą  w  magazynie w Pieckach przy ul. Zwycięstwa 28A/1 ( naprzeciwko sklepu Express - Carrefour).
Planowane dostawa żywności z Banku Żywności:
28 LISTOPADA 2018 r.
19  GRUDNIA  2018 r.
17  STYCZNIA  2019 r.
26  LUTEGO   2019 r.
10  KWIETNIA 2019 r.

Odbiór żywności  tylko  dla  osób  posiadających
aktualne SKIEROWANIA wydane przez pracownika socjalnego GOPS w Pieckach.

Bliższe informacje pod nr tel. ( 89) 742 11 26 
POPŻ współfinansowany jest  ze  środków  Europejskiego   Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym.
HARMONOGRAM WARSZTATÓW W RAMACH DZIAŁAŃ TOWARZYSZĄCYCH
PROGRAM OPERACYJNY POMOC ŻYWNIOŚCIOWA 2014-20120
PODPROGRAM POPŻ 2018-2019
Warsztaty - 18.12.2018

godz. 12:00 Warsztaty dietetyczne  - dla 1 grupy - Świetlica GOPS Piecki
godz. 13:30 Warsztaty dietetyczne  - dla 2 grupy - Świetlica GOPS Piecki

Celem prowadzonych warsztatów jest wzmacnianie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego w tym m.in:
•Poznanie zasad prawidłowego żywienia poprzez układanie piramidy żywienia,
•Poprawa umiejętności podejmowania właściwych wyborów żywieniowych,
•Przedstawienie i przećwiczenie zasad czytania etykiet,
•Przedstawienie podstawowych zasad wyboru produktów żywnościowych podczas robienia zakupów.

Dzięki warsztatom uczestnicy mają szansę nabyć nowe umiejętności, m.in.:
•poznają piramidę żywienia ułatwiającą komponowanie prawidłowego jadłospisu,
•zdobędą umiejętności podejmowania właściwych wyborów żywieniowych,
•poznają podstawowe zasady czytania etykiet,
•poznają znaczenie występowania różnych substancji w produktach spożywczych.
Warsztaty - 6.12.2018

godz. 13:00 warsztaty kulinarne - dla 1 grupy - Świetlica GOPS Piecki
godz. 15:00 warsztaty kulinarne - dla 2 grupy - Świetlica GOPS Piecki

prowadzący: Maciej Maciejewski

Celem prowadzonych warsztatów jest wzmacnianie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego w tym m.in:
•Przedstawienie możliwości związanych z ekonomią kuchni domowej przy wykorzystaniu sezonowości,
•Tworzenie, poprzez praktyczne warsztaty, dań z wykorzystaniem sezonowych produktów,
• Uświadomienie roli sezonowych produktów w żywieniu,
•Przedstawienie propozycji dań na niskobudżetowe, smaczne i zdrowe potrawy.

Dzięki warsztatom uczestnicy mają szansę nabyć nowe umiejętności, m.in.:
•Poznanie roli sezonowych produktów w codziennej diecie,
•Zdobycie wiedzy się jak tworzyć niskobudżetowe dania z wykorzystaniem produktów sezonowych,
•Poznanie przepisów z wykorzystaniem produktów sezonowych,
•Urozmaicenie jadłospisu o dania z wykorzystaniem produktów otrzymywanych w ramach POPŻ i z zachowaniem zasad sezonowości.
PODPROGRAM 2018 - efekty

W ramach POPŻ Podprogram 2018, który był realizowany w okresie od września 2018 do czerwca 2019, skierowany do osób potrzebujących trafiły produkty żywnościowe...
Więcej-->